Sådan rister vi kaffebønner og espresso kaffe

The Scandinavian Flavour(TM) er en unik smagsretning, som David selv har udviklet. Den kombinerer en specialudviklet ristemetode med en særlig Skandinavisk-Nordisk smagsretning. Dette medfører, at DAVIDS vores kaffe får mere smag og flere fine smagsnuancer end andre gode specialkaffer

Al vores kaffe ristes den unikke Scandinavian Flavour™-teknologi.

The Scandinavian Flavour™ er en unik smagsretning, som David selv har udviklet. Den kombinerer en specialudviklet ristemetode med en særlig Skandinavisk-Nordisk smagsretning. Dette medfører, at DAVIDS vores kaffe får mere smag og flere fine smagsnuancer end andre gode specialkaffer.

Råbønnerne kommer fra udvalgte kaffefarme og lokalområder i det meste af den kaffeproducerende verden. Der udvælges og indkøbes kun Arabica-bønner af høj kvalitet.

David udvælger og smagstester selv alle råkaffer, inden de hjemtages til DAVIDS kafferisteri. Der ristes kun gode kvaliteter, herunder økologisk og fair trade.

THE SCANDINAVIAN FLAVOUR – DEN SKANDINAVISKE SMAG – FREMSTILLES KUN AF DAVIDS COFFEE!

Selve ristningen:
Der ristes nænsomt og efter Slow Roasting-princippet: Kaffebønnerne ristes stille og roligt, i mindre mængder ad gangen, i vores professionelle Hot Air mikro-risteanlæg. Det tager typisk 15-20 min. opnå den flotte lys- eller mørkebrune farve, som fortæller, at alle de fine kaffesyrer og dejlige smagsnuancer nu har udviklet sig perfekt og at kaffen er modnet færdig i kafferisteren. Kaffen er nu klar til at blive afkølet og pakket i poser.

Vi bruger destoner (sten separator) til alle vore kaffer, så du ikke løber nogen risiko for at få en sten eller andet (fra kaffesækken og producentlandet) ned i din kværn eller andet fine udstyr.

Kaffen ristes i mindre portioner, op til 20 kg ad gangen. Hver enkelt kaffesort ristes separat og efter individuelle risteprofiler, tilpasset den enkelte kaffes unikke smagsprofil. Dette fremelsker mest mulig smag i den pågældende bønne og frisætter kaffens indre, ”hemmelige” smags- repertoire. Noget, som ved det meste anden ristning forbliver hemmelig.

Vi går aldrig på kompromis med kvaliteten, og mener, at kafferistning er et håndværk, der tager den tid, det skal tage.

Derfor afkorter vi f.eks. aldrig ristetiden eller går på kompromis med kvaliteten, for at rationalisere driften eller skjule smagen(!).

For vi ønsker, at du får den bedste kop kaffe med den allerfineste kaffesmag hver eneste gang du drikker DAVIDS COFFEE. Vores mål er, at give dig en unik kaffe-oplevelse og smag særklasse. Prøv selv at smage forskellen!

ALLE vore espressoer og blends er egenudviklet af Davids selv.

Der tilsættes hverken kunstige eller naturlige smagsstoffer til DAVIDS COFFEE. Og der iblandes heller ikke noget efter ristningen som eksempelvis flavour-smag (af vanilje, chokolade eller kanel). Den smag, du oplever i DAVIDS COFFEE, KOMMER fra kaffebønnerne selv!

Vi anvender kun 100% naturlige råvarer.

Husk: Vore single-bønner stammer kun fra samme kaffefarm (fazenda, plantation, estate osv.) eller samme område (Origin). Det er ligesom med god vin fra mindre jordlodder eller område.