Den bedste brygtemperatur

Skrevet den 31. January 2010

Med den rette brygtemperatur opnår du den bedste smag

Når man skal have det bedste ud af sine gode, friske kaffebønner, så er det vigtigt, at kende til den rette brygtemperatur.

Mange har sværget til at hælde kogende vand over de (helst) nykværnede kaffebønner, og det er da også rigtigt, at de frigiver lidt flere æteriske kaffeolier. Men hældes der kogende vand over bønnerne, “dræbes” de fine smagsnuancer, og kaffen bliver bare “stærk” og uden smag.

Vil du som jeg gerne have flest fine smagsnuancer ud af de gode kaffebønner, så bør du være opmærksom på vandets temperatur, når den hældes over bønnerne, er altafgørende for smagen.

Vandets optimale brygtemperatur siges at ligge mellem 92-96C.

Er temperaturen 92-94C får kaffen en blødere og rundere smag, mens den ved 96C får mere “bid” og bliver en smule skarpere i kanten. Er vandet under 90C, smager kaffen surt.

Jeg anfefaler at brygge tragtkaffe og kaffe i stempelkande ved en vandtemperatur på 92-94C. Anvend altid koldt vand til kogning.

Prøv dig frem og find din bedste kaffesmag. Go’ fornøjelse med “temperatursurfingen”.

©David