Kaffebønner i god kvalitet er blevet dyrere

Skrevet 07. March 2011 | Tagget under priser, prisstigninger, råkaffe

Prisen på råkaffe er steget ganske betragteligt. Faktisk op mod 150% siden sidste sommeren 2010!

Det er klart, at en så voldsom stigning ikke kan klares af os kafferistere alene. Så efter at have holdt priserne på samme niveau i 2010 som i 2009, så er vi nu desværre nødsaget til at justere priserne lidt opad.

Du vil også se prisstigninger på alm. "konsumkaffe" på hylderne i supermarkedet som følge af prisstigningerne på verdensmarkedet for råkaffe: 500g alm. kaffe eller 400g Økologisk/fairtrade koster pt. omkring 55,00 i vejl. udsalgspris.

Vi tager det meste af stigningen selv

Indtil videre har vi kun ladet priserne stige med 10-15 kr (inkl. moms) per kg ristet kaffe. Vi betaler dermed langt størstedelen af råvare prisstigningen selv. 

Kvalitets arabica kaffe, som er den type vi bruger, er steget mest; op mod 150% målt i forhold til foråret 2010. 

Robusta, som i vid udstrækning anvendes til alm. supermarkedskaffe, er derimod "kun" (!) steget med 80-100% (NB vi anvender ikke robusta kaffe i nogen af vore kaffe blandinger, så stigningerne rammer os hårdere end supermarkedet).  

 * Når du kan købe 2-3 poser supermarkedskaffe på tilbud for 80-90,00 DKK, er det enten fordi der er tale om MEGET billig kvalitet (robusta) kaffe... 

... eller fordi der puttet "noget" i kaffen, som ikke er kaffe!...

... eller også sælger supermarkederne kaffen til kunstig lav pris, dvs. under indkøbspris, for at lokke kunder i butikken! Præcis som en kasse øl til "kun" 89 kr. Dette kaldes en "nul-bon" på detailsprog. 

Så kære kunde: Der er desværre ingen vej uden om det det faktum, at kvalitet koster...lidt mere end alt det andet.

Vores nye motto er derfor: Hellere lidt mindre af den gode kaffe - end meget mere af den dårlige! Prisen er alligevel den samme i den sidste ende...