Swissgold - guldkaffefilteret

Skrevet 02. March 2010

Guldfilteret Swissgold er produceret i Schweiz og er et genanvendeligt kaffefilter til kaffemaskine og brygkaffe (tragt og termokande).

Swissgold består af ægte guldbelagte tråde, som holdes sammen af en plastikkappe. Swissgold guldfilteret puttes ned i den eksisterende tragt (størrelse 1×4) i kaffemaskinen og fungerer herefter som et vanligt papirfilter, som man kommer den kværnede kaffe ned i.

Swissgold guldfilteret fås i størrelsen 1×4 (lige som papirfiltrene) og passer i princippet til alle kaffemaskiner – f.eks. Moccamaster – og tragte til termokander, sålænge der er tale om standardstørrelsen “1×4”. Der kan være enkelte kaffemaskiner/tragte med særlig lang tragt, hvor filteret passer mindre godt.

Jeg købte et tilsvarende filter til mine bedsteforældre for mere end 20 år siden (prisen var i øvrigt 200 kr. dengang), og det holder faktisk endnu! Jeg skal ikke kunne sige om kvaliteten er den samme i dag, men holdbarheden af dette filter bør ikke være noget problem. Der er i øvrigt 2 års garanti på produktet.

Hvor længe Swissgold guldfilteret kan holde afhænger selvfølgelig af brugen; f.eks. om man kommer det i opvaskemaskinen (det er godkendt hertil), eller ej. Jeg anbefaler, at man ikke gør.

Jeg anbefaler, at man tømmer kaffen ud i skraldespanden efter brug og skyller filteret i koldt/lunkent vand. Engang imellem kan man lægge det i en mild opløsning med opvaskemiddel til at fjerne kaffeolierne. Så er det klar til brug igen og igen og…

Vær i øvrigt opmærksom på, at frisk kaffe altid svulmer op (et af tegnene på friskhed), når brygvandet tilføres. Er kaffen helt nyristet, som f.eks. fra DAVIDS COFFEE, så bør du ikke brygge flere end 8 kopper i guldfiltret ad gangen – ellers kan kaffen nemlig svulme op over kanten af filteret.

Skulle Swissgold guldfilteret mod forventning ikke passe i din tragt/kaffemaskine, så kan du selvfølgelig sende det retur (før du bruger det) og få pengene tilbage.

Rigtig god fornøjelse med Swissgold guldfilteret – nu ved du hvordan rigtig god kaffe skal smage :)


Swissgold består af ægte guldbelagte tråde, som holdes sammen af en plastikkappe. Swissgold guldfilteret puttes ned i den eksisterende tragt i kaffemaskinen og fungerer herefter som et vanligt papirfilter, som man kommer den kværnede kaffe ned i. Swissgold guldfilteret fås i standard størrelsen 1x4 (lige som papirfiltrene) og passer i princippet til alle kaffemaskiner - f.eks. Moccamaster - og tragte til termokander, som benytter denne filterstørrelse, sålænge der er tale om standardstørrelsen "1x4"